Politik fra rødderne

De to parter står længere fra hinanden end ved forhandlingerne i 2015, mener ekspert. På billedet ses bl.a. Anders Bondo Christensen og Dennis Kristensen fra FOA.
De to parter står længere fra hinanden end ved forhandlingerne i 2015, mener ekspert. På billedet ses bl.a. Anders Bondo Christensen og Dennis Kristensen fra FOA.
Foto: Lars Krabbe / Ritzau Foto.

Arbejdstid og løn: Parter står langt fra hinanden op til OK18

Uenighed om to centrale punkter kan sætte overenskomstforhandlingerne for offentligt ansatte under stort pres, mener ekspert.

 sammenstød

Af Johannes Lange Baunsgaard | [email protected]

Der er lagt op til hårde overenskomstforhandlinger på det kommunale arbejdsmarked. På den ene side står mere end 600.000 kommunalt- og regionalt ansatte, på den anden staten, kommuner og regioner. Meget tyder på, at de to parter står endnu længere fra hinanden end under forhandlingerne i 2015, samtidig med, at der er en grundlæggende uenighed om flere centrale punkter i forhandlingerne.

Særligt de ansattes lønforhold og lærernes arbejdstider vil komme til at fylde i de kommende forhandlinger. De offentligt ansatte har indgået en såkaldt ‘musketered’ omkring det sidstnævnte punkt. Ingen af de andre personalegrupper vil indgå i forhandlinger, før der er forhandlinger om lærernes arbejdstider.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

HR & uddannelse

Organisation & ledelse

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57