Andre ting er vigtigere

Favrskov har nedlagt sin elitesports-pulje og satser i stedet på breddeidræt og enkelte større arrangementer. 

Prioritering

Af Redaktionen | [email protected]

”Hvis vi skal tiltrække nye indbyggere, tror jeg, at de ser mere bredt på forhold som daginstitutioner, skoler, ældrepleje og natur. Det er vigtigt for folk – og så er der jo også en del, der ser på huspriserne,” siger borgmester Nils Borring (S) fra Favrskov Kommune.  

De senere år har Favrskov haft en strategi for sponsor- og markedsføring målrettet eliteidræt, både udøvere og arrangementer. Men i år er puljen sparet væk. 

”Vi sponsorerede blandt andet nogle af vores elitedansere, men da der skulle spares 

i kommunen, valgte vi at fjerne puljen,” forklarer Nils Borring.

 

Var det da ikke en god ide? 

”Jo, bestemt. Markedsføring af eliten fungerede på den måde, at de jo er iøjnefaldende, og det giver fokus og omtale. Så der er da en profileringsgevinst.” 

I år har kommunen valgt at støtte et traditionsrigt cykel-gadeløb samt DM i cykling. Og det vil forhåbentlig også give en markedsføringseffekt, forklarer borgmesteren:

”Målet er jo at komme ud over kommunegrænsen. Cykelløb kendt længe, især i cyklistkredse, skal gerne gøre, at folk vil komme til vores kommune for at se det – og det kan sende et signal om, at vi er en god by at besøge,” siger Nils Borring og fortsætter: 

”Jeg har det fint med, at vi støtter idrætsaktiviteter, det er vigtigt at vise, at vi gerne vil gøre noget for sundheden, ikke mindst hos børn og unge. Så hvis den rigtige ting dukker op, vil vi da helt sikkert støtte det.”

Kommunikation

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet