Albertslund vil selv styre byens gadebelysning

Kommunen overtager ejerskabet af alle udendørs belysningsanlæg fra DONG Energy

ENERGI

Af Redaktionen | [email protected]

I løbet af de næste 10-15 år skal gadebelysningen i hele Albertslund udskiftes fordi den er gammel og nedslidt. Albertslund Kommune ønsker at etablere en ensartet belysning med energirigtige LED-armaturer i hele kommunen.

Med overtagelsen af belysningsanlægget fra DONG Energy griber Albertslund Kommune muligheden for at drive udviklingen af innovativ gadebelysning i samarbejde med førende danske lysvirksomheder og forskningsinstitutioner.

- Vi vælger nu at stå frit med hensyn til fremtidige valg af teknologi og samarbejdspartnere for at kunne udskifte vores belysningsanlæg til den mest avancerede energirigtige teknologi. For Albertslund Kommune er det naturligt at deltage i arbejdet med at udvikle de mest innovative løsninger og at gå i front med klima- og miljødagsordenen. Derfor stiller vi byen til rådighed for at skabe Danish Outdoor Lighting Lab, DOLL, hvor fremtidens gadebelysning skal testes i byens rum, siger borgmester i Albertslund Steen Christiansen (S).

Albertslund Kommune og DONG Energy har indgået en aftale om at driften af belysningsanlæggene i Albertslund – altså service og vedligehold af net og armaturer – varetages af DONG Energy i de kommende fem år.

Men kommunen samarbejder også med DONG Energy om udviklingen af nye smarte løsninger på fremtidens udfordringer på lysområdet. DONG Energy deltager nemlig også i Danish Outdoor Lighting Lab-samarbejdet, blandt andet som medlemmer af konsortiets Advisory Board.

- Vi har haft et glimrende samarbejde med Albertslund Kommune om overdragelsen af belysningsanlæggene, og vi ser frem til det fortsatte samarbejde. DONG Energy har som et af fire kernepunkter i vores nye 2020-strategi at skabe intelligente energiløsninger til gavn for kunderne, og heri passer samarbejdet med kommunen om DOLL fint,  siger Lars Clausen, koncerndirektør i DONG Energy

tsp 

 

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet