Psykolog Dorthe Birkmose ordinerer tid til restitution hos medarbejderne efter coronakrisen og advarer mod hurtige løsninger.
Psykolog Dorthe Birkmose ordinerer tid til restitution hos medarbejderne efter coronakrisen og advarer mod hurtige løsninger.
Foto: Michael Drost-Hansen

Ældreplejen træder vande efter vaccinen

Juleferien blev et vendepunkt for landets plejecentre, som både oplevede pandemiens hårdeste dage og begyndte vaccinationen. Hvad nu?

vaccinevendepunkt

Af Maria Steno  | [email protected]

Årsskiftet har været en kamp for overlevelse på landets plejecentre, men nu er alle beboerne vaccineret første gang. Personalet vil blive testet oftere, og efterhånden vil de også være vaccineret. 

Forude venter hverdagen med et øget politisk fokus på værdighed i ældreplejen efter TV2-dokumentaren ”Plejehjemmene bag facaden” og regeringens ældretopmøde i efteråret. Derudover er der en sundhedsreform, overenskomstforhandlinger og et kommunalvalg i 2021. Hvad skal ledere og politikere gøre for at skabe en god genstart i ældreplejen efter coronakrisen? 

- De skal i hvert fald ikke uddele honninghjerter eller sende blomster til medarbejderne, når pandemien er ovre, siger psykolog Dorthe Birkmose, som er ekspert i psykisk slid og forråelse. Det er overfladisk og devaluerende.

- Medarbejdere i ældreplejen har arbejdet rigtig hårdt, rigtig længe. De har været i konstant alarmberedskab, og da der var en pause i coronakrisen, satte TV2-dokumentaren fokus på omsorgssvigt og forråelse på landets plejecentre. Så der har været et konstant pres på ældreplejen i lang tid, det kræver mere end et quickfix at løse det, understreger Dorthe Birkmose.

  Der findes ingen problemer under en pandemi, som kan løses med honninghjerter, for der er ingen medarbejderne, der får for lidt sukker under coronakrisen.

Det billede genkender sundheds- og omsorgsudvalgsformand i Tårnby Kommune, Einer Lyduch (S). Tårnby er en af landets hårdest ramte kommuner, også kommunens plejecentre. Da det så værst ud, var 91 beboere og medarbejdere smittet på ét plejecenter, og smitten nåede også to andre plejehjem i kommunen over julen. Selvom alle beboere nu er vaccineret, så er alt langt fra normalen.

 - Lige nu er det overlevelse. Vi er stadig midt i orkanens øje, og jeg kan godt forstå, hvis medarbejderne er coronatrætte, de har virkelig knoklet. Mit håb er, at der kommer lidt luft om en måned, men jeg tror, det er svært at gøre noget politisk her og nu for at lette presset på personalet, siger han.

Perspektivskifte

Psykolog og rådgiver Dorthe Birkmose er enig.

 - Politikerne skal ikke tænke på, hvad der virker handlekraftigt her og nu, de skal hellere tage sig tid til at gøre det rigtige, siger psykologen. Lige nu skal medarbejderne og de faglige ledere nok holde sammen på sig selv og overpræstere, men når det begynder at blive hverdag, så bliver det vigtige, hvordan topledelsen og politikerne agerer, advarer Dorthe Birkmose.

Opgaven er først og fremmest at sætte sig i medarbejdernes sted ved at lytte og finde ud af, hvad medarbejderne oplever som det største problem efter krisen. Det handler om at skifte perspektiv, forklarer eksperten.  

 - Hvis man får en sjov ide til at anerkende medarbejderne eller har et konkrete forslag til en ny aktivitet, så har politikerne har pligt til at til at tænke over, hvilke problemer ideen eller forslaget løser for medarbejderne og borgerne.  

- Der findes ingen problemer under en pandemi, som kan løses med honninghjerter, for der er ingen medarbejderne, der får for lidt sukker under coronakrisen. Ergo løser et honninghjerte til medarbejderne i Region Hovedstaden eller fire stykker chokolade til medarbejderne i Slagelse ingenting. I bedste fald bliver belønningen ligegyldig, i værste fald bliver det demotiverende.  

  Opgaven er først og fremmest at sætte sig i medarbejdernes sted ved at lytte og finde ud af, hvad medarbejderne oplever som det største problem efter krisen.

I stedet skal politikerne lytte og finde ud af, hvad behovet er på de lokale plejehjem, understreger Dorthe Birkmose, og det handler ikke bare om flere penge i lønningsposen eller budgettet. Hun skitserer fire-fem mulige problemer efter pandemien, som alle kræver forskellige løsninger fra kommunen.

Coronatræthed kræver restitution

Det mest åbenlyse problem kan være træthed og udmattelse i personalegruppen efter en hård periode. Så er løsningen hvile og restitution, konstaterer psykologen. Det er efter hendes opfattelse det eneste, der kan sikre, at medarbejderne ikke bliver syge og brænder ud efter en lang udmattende periode.

Hvis problemet i stedet viser sig at være moralsk stress, hvor medarbejdere eller medarbejdergrupper ikke føler, deres faglighed har fået plads under pandemien, så er det organiseringen og arbejdsbetingelserne, psykologen anbefaler at ændre.

Dorthe Birkmose peger også på, at flere medarbejdere kan opleve omsorgstræthed efter at have givet meget af sig selv i coronakrisen, eller at medarbejdere kan opleve en form for afmagtsfølelser, fordi pårørende, borgere eller kolleger har haft en problemskabende adfærd under krisen. Enten på grund af perioder med meget skældud, en hård tone eller en fjern ledelse. Det er ikke en politisk opgave på den korte bane, men det bliver det, hvis ikke problemet bliver løst, siger psykologen.

Fastholdelse og rekrutteringen i ældreplejen er allerede svært, og det vil muligvis blive værre efter corona, fordi coronatrætheden bliver dråben, der får bægret til at flyde over for medarbejderne, forklarer Dorthe Birkmose. 

Hun advarer samtidig mod, at håndteringen efter krisen også kan blive dråben for medarbejderne, hvis ikke de føler sig forstået. 

- Politikerne skal passe på med at sætte alle mulige nye udviklingsprojekter i gang, når pandemien slutter. Det kan risikere at gå galt, medmindre det er projekter med fokus på at lytte til medarbejderne og aflaste dem i hverdagen. Det er ikke tiden for symbolpolitik, siger Dorthe Birkmose. 

Ny ældrepolitik

I Tårnby har udvalgsformand Einer Lyduch også gjort sig sine overvejelser om tiden efter coronakrisen. Han håber til foråret at fremlægge en ny ældrepolitik, som følger op på erfaringerne fra coronakrisen og refleksioner efter TV2-dokumentaren.

 - Jeg tog dokumentaren op i udvalget med det samme, og den præger vores drøftelser om den nye ældrepolitik. Vi har nul tolerance, hvis man ikke opfører sig ordentlig over for de ældre. Travlhed er ikke en undskyldning. Derfor har vi i budgetforliget for 2021 hævet normering på plejecentrene i ydertimerne og i weekenderne, siger Einer Lyduch.

  Vi har nul tolerance, hvis man ikke opfører sig ordentlig over for de ældre. Travlhed er ikke en undskyldning.

Kommunens samlede oplæg til ældrepolitik er ikke færdig endnu og det skal drøftes med medarbejdere og borgere før valget, men retningen er sat bl.a. med fokus på værdighed, rekruttering og organisering. Udvalgsformanden  forventer, at ældre og sundhed vil være et af valgets store temaer i Tårnby, men også i resten af landet. 

 - Drøftelserne om ældreplejen efter corona er kun lige begyndt. Der vil komme til at ske rigtig meget, forudser udvalgsformanden. 

- Forhåbentlig først, når medarbejderne er restitueret, tilføjer psykolog Dorthe Birkmose.

Blå bog: Dorthe Birkmose

  • psykolog, forfatter og foredragsholder 
  • har arbejdet som neuropsykolog på en hjerneskaderådgivning, to bo- og beskæftigelsestilbud samt et privathospital.
  • selvstændig psykolog med fokus på supervision og undervisning. Siden 2004 har hun været optaget af forråelsesrisikoen – blandt andet indenfor ældreområdet.
  • har i mange år arbejdet sammen med institutioner og medarbejderorganisationer, men først i 2020 har der været interesse fra kommunernes topledere og politikere. Interessen tilskriver hun kombinationen af TV2-dokumentaren og topledelsens refleksioner under coronakrisen.

 

Organisation & ledelse

Social & sundhed

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet