70 job fra Schweiz til Rønne

Bornholms største virksomhed, Jensen Denmark, flytter sin produktion af maskiner til industrielle vaskerier fra Schweiz til Rønne.

Arbejdspladser

Af Redaktionen | [email protected]

Mens medierne i de senere år har været fyldt med historier om industrivirksomheder, der flytter produktion til udlandet, går Bornholms største virksomhed, Jensen Denmark, den modsatte vej. 

Jensen Group, der udvikler og sælger maskiner til industrielle vaskerier i hele verden, har nemlig besluttet at flytte produktionen fra koncernens fabrik i Burgdorf, Schweiz, til Rønne. 

Det kan skabe helt op til 70 nye arbejdspladser på øen, når overflytningen er fuldt gennemført i andet halvår af 2012. Administrerende direktør Steen Nielsen understreger dog, at jobflytningen ene og alene er begrundet i forretningsmæssige hensyn.

”På tekniker- og ingeniørsiden har vi allerede ansat 6-8 nye medarbejdere – heraf er mange unge tilflyttere. Og det er meget tilfredsstillende, at vi på den måde både kan skabe nye arbejdspladser og være med til at trække højtuddannede mennesker til øen. Men jeg vil understrege, at det på ingen måde har påvirket vores beslutning i Jensen Groups ledelse. Vi foretager flytningen, fordi der er et rationale i at samle ressourcerne med en fortsat udbygning af produktionen her på Bornholm,” pointerer han.

Mød dem på Folkemødet

Når flytningen er gennemført, vil Jensen Denmarks omsætning nærme sig 500 millioner kroner om året, hvoraf 98 procent eksporteres. Virksomheden havde i 2011 cirka 350 ansatte. 

Under Folkemødet vil Jensen udstille og demonstrere en frottéfolder i Dansk Produktions telt.


Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet