Kommunen.dk
MENU

4 ud af 10 accepterer øget kontrol

4 ud af 10 accepterer øget kontrol

En stor minoritet af befolkningen synes, at det er helt i orden, at kommunerne tjekker private bankkonti for at afsløre socialt bedrageri. 

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Skal kommunen kunne tjekke private bankkonti?
Lidt over halvdelen af respondenterne mener ikke, at kommunerne bør have ret til at kigge i private bankkonti, mens over 40 procent synes, det er helt i orden. Målingen er lavet for Kommunen af A & B Analyse med et repræsentativt udsnit af befolkningen på i alt 1070 personer.
 

Det er blevet muligt for kommunerne at få udleveret oplysninger om modtagere af social pensions private konti fra pengeinstitutterne. En ny meningsmåling for Kommunen viser, at en stor minoritet på 40 procent synes, at det er helt i orden, at kommunerne tjekker private konti. Det er overraskende mange, siger professor ved Roskilde Universitet Peter Høilund. Han mener, at det er udtryk for en generel samfundsudvikling.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.