Politik fra rødderne

3,5 milliarder at spare på lavere sygefravær

Der står et stort milliardbeløb i udsigt, hvis kommunerne får nedbragt sygefraværet, viser nye beregninger. Et fokus på de økonomiske potentialer kan være vejen frem, mener pensionsselskab.

 hovedpine

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Kommunerne er indehaver af en kedelig danmarksrekord: De kommunale arbejdspladser har det højeste sygefravær set i forhold til både det private erhvervsliv, regionerne og staten. Fra 2005-2008 steg sygefraværet i kommunerne med 12,55 procent, viser en ny beregning, som Statistikservice har lavet for Kommunen.

Hvis kommunerne får det samlede sygefravær ned på niveau med erhvervslivet, kan de spare godt 3,5 milliarder kroner. Men det kræver, at det gennemsnitlige sygefravær falder fra 12,9 til 7,6 dage, viser tal fra PFA Sundhed. I alt bruger kommunerne 8,48 milliarder kroner på medarbejdernes sygefravær om året.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57