Politik fra rødderne

'2013 er heller ikke for kønt'

Besparelser, skattestigning, reducerede anlægsudgifter og forlængelse af lån er Helsingørs svar på en skrantende kassebeholdning

 de udfordrede

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Umiddelbart efter kommunalreformen lignede Helsingør en velpolstret kommune med en god solid opsparing. Siden da er det gået så stærkt tilbage, at borgmesteren og økonomiforvaltningen har fundet det nødvendige at advare om risikoen for at blive sat under administration op til dette års budgetforhandlinger.

Aktuelt er kassebeholdningen på over 1.200 kr. pr. indbygger. Alligevel var borgmesterens udgangspunkt for forhandlingerne, at hvis man fortsatte den aktuelle kurs, så ville Indenrigsministeriet allerede banke på og bede om nøglerne til pengekassen til sommer. For at undgå det var udgangspunktet besparelser for 150 mio. kr.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57