10 gode råd om landdistrikter

De gode råd handler bl.a. om at bruge de lokale aktionsgrupper aktivt, give borgere mulighed for at benytte helårshuse som såkaldte flexboliger og om at udnytte de nye bestemmelser for erhvervsudvikling i planloven

Yderområder

Af Redaktionen | [email protected]

Mere end 50 borgmestre og kommunaldirektører fra landdistriktskommunerne mødte op, da Carsten Hansen i sidste uge inviterede til borgmestermøde i København. 

På mødet præsenterede Carsten Hansen ti korte, gode råd til kommunerne. De gode råd handler bl.a. om at bruge de lokale aktionsgrupper aktivt, om at give borgere mulighed for at benytte helårshuse som såkaldte flexboliger og om at udnytte de nye bestemmelser for erhvervsudvikling i planloven.

- Vi har brug for at mødes en gang imellem, hvis vi skal lære af hinanden. Det er mange af de samme problemstillinger og spørgsmål, som dukker op, og vi tager fat på. Og ved at mødes løbende blive vi bedre og bedre til at løse dem og svare på spørgsmålene, siger Carsten Hansen.

- Vi er nået til et tidspunkt, hvor vi har skabt en række resultater, som vi gerne vil udbrede. Vi skal samtidig også tage fat på de udfordringer, der er der og finde de bedste løsninger. For der er mange muligheder, og fandtes der et columbus-æg havde vi allerede fundet det. Derfor er min stil at lytte og handle, så vi lærer af vores resultater og gør en forskel for danskerne på landet, siger Carsten Hansen om mødet.

Anny Winther (V) fra Rebild Kommune i Nordjylland var en af borgmestrene, der deltog i mødet. Og for hende ligger det meget på sinde at få skabt gode rammebetingelser for erhvervsudvikling.

- Jeg synes, det er lykkedes at vende den måde, vi taler om landdistrikterne på. Og det er vigtigt for at få folk at til at bosætte sig. Men vi har også brug for gode rammebetingelser, hvis vi skal tiltrække erhvervsliv. Her er gode bredbåndsforbindelser afgørende. Det er fint med en målsætning om at levere 100 megabit bredbånd i 2020, men jeg mener også, at man bør lave en handlingsplan på området. Derudover skal vi også selv være bedre at fokusere vores midler og rykke på de initiativer, der virkelig gavner, siger Anny Winther.

tsp

 

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet