Ydmyg suppleant med klare ambitioner

En byrådspolitiker fra Odder fandt pludselig sig selv på tinge, efter Troels Lund Poulsen (V) måtte søge orlov. Kommunen fangede suppleant Finn Thranum på førstedagen, lige efter han som landets nyeste folketingsmedlem havde underskrevet Grundloven.

Ugens uundgåelige

Af Redaktionen | [email protected]

 

Har det været en god første dag?

Ja, det har været helt vildt. Det startede med, at jeg kørte hjemmefra klokken seks i morges i snevejr og skrev Grundloven under klokken ti. Det var en mærkelig fornemmelse at gå op ad trappen og så vide, at klokken et bliver jeg folketingsmedlem som stedfortræder for Troels Lund Poulsen. Det var helt specielt. 

Har du planer om at flytte til København?

Jeg vil under ingen omstændigheder flytte privat til København. Det vil jeg heller ikke, selvom jeg bliver blivende medlem. Det vil være at gå imod mit eget valgprincip. Jeg mener, at man skal bo i sin opstillingskreds, Østjyllands Storkreds i mit tilfælde, og det er afgørende for mit kandidatur. Hvis jeg fik tilbuddet om at få en sikker valgkreds på Sjælland, så ville jeg sige nej tak. For mig er det helt afgørende, at det ikke er min egen ambition, der kommer først, men logikken i, at der, hvor jeg er født og opvokset, det er der, jeg stiller op. Det betyder noget for mig.

Hvad kan du bidrage med i Folketinget?

Nu har jeg jo været til møde med gruppeformand Kristian Jensen i dag, og det, der sker nu, er, at han går i tænkeboks sammen med bestyrelsen i folketingsgruppen om, hvad de kan indfri mig med af opgaver. For det er ikke sikkert, at jeg er kvalificeret til at overtage det arbejde, som Troels Lund Poulsen har haft. Jeg interesserer mig særligt for social- og sundhedspolitik, uddannelsespolitik og erhvervs- og landbrugspolitik. Hvis jeg selv kunne vælge, er det de områder, som  jeg helst ville arbejde med. Jeg har bevæget mig i den præhospitale sektor, siden jeg var 18, og har en stor indsigt i den verden. Desuden ved jeg noget om virksomheder og konkurrencedygtighed og at give erhvervslivet ordentlige vilkår. Og så skal vi have skaffet nogle arbejdspladser til vores unge mennesker.

Hvad glæder du dig mest til politisk?

Der kan kun være ét svar. Jeg glæder mig til, og frygter også lidt, at stå på talerstolen for første gang. Det må være det vildeste. 

Hvis du nu også sidder i ­Folketinget til næste kommunalvalg, stiller du så stadigvæk op som kandidat til byrådet i Odder? 

Så længe jeg ikke er fast medlem af Folketinget, vil jeg holde fast i mit byrådsarbejde. Jeg kan ikke leve resten af mit liv på, hvor mange fugle, der sidder på taget. Jeg bliver nødt til at tage dem, jeg har i hånden. Der skal til gengæld ikke sås tvivl om, at min største ambition er at slutte min erhvervskarriere med at være folketingspolitiker. 

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet