Warming: Stå på mål for dine medarbejdere

En opdatering om Nexus-indslaget på Mikkel Warmings Facebook blev delt 600 gange og fik flere tusinde ‘likes’.

Interview

Af Benjamin Holst | [email protected]

Efter programmet fik du stor opbakning og skulderklap fra fagfolk landet over. Hvorfor tror du, man reagerede så positivt på din optræden?

- Jeg tror, det handler om, at der er en skrigende længsel blandt folk ude i virkeligheden, hvor tingene er grå, nuancerede og fyldt af dilemmaer efter, at nogen siger fra overfor den sort-hvide journalistik – den genre, der siger ‘der er nogen, der har nogle problemer, og det er jeres skyld’.

Folk har været glade for, at nogen siger fra. Også internt her i forvaltningen. Det viser jo, at man har tillid til de ansatte. Det deprimerende i den sammenhæng er, at folk næsten per definition forventer, at deres chefer bøjer sig for en sådan mediekritik.

Virkeligheden er så nuanceret, at den ikke kan omsættes til en journalistisk formel, der siger ‘her er en skurk’. De unge bliver jo ikke vandkæmmede og går i matrostøj fra den ene dag til den anden.

 

Det er jo ikke alle, der har de samme pressemæssige ressourcer som dig. Kan du forstå, at politikere ude i de øvrige kommuner kan være lidt nervøse, når 21 Søndag, Operation X eller lignende programmer banker på døren?

Det forstår jeg. Men hvis vi som politikere gerne vil have, at de ansatte viser os tillid, så skal vi også vise tillid til dem. Det er nemmere sagt end gjort, for medie-trykket kan være enormt. Men det handler også om at stå på mål for dem og prøve på at fortælle, hvad det er for en kompliceret hverdag, de har.

 

Tre eksperter siger nu, at de føler sig fejlfortolket i DR’s indslag. Hvad mener du om det?

Det bekræfter bare, at DR har valgt sensations- og forargelses-historien fremfor sagligheden og virkeligheden. Det er synd for de unge og de ansatte på Nexus, at de er blevet trukket igennem sådan noget svineri. Det viser også, at nogle gange skal man stole på sine medarbejdere i stedet for at stole på, hvad pressen siger, siger Mikkel Warming.

Børn & unge

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet