dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed
Der er en grænse for, hvad oplandet finder sig i, mener Flemming Eskildsen, der peger på, at udviklingen med affolkning og fraflytning fra landkommunerne ikke er bremset, siden han for 10 år siden forsøgte at råbe Lars Løkke Rasmussen og resten af Danmark op om problemet.
Foto: Tycho Gregers / Polfoto
Der er en grænse for, hvad oplandet finder sig i, mener Flemming Eskildsen, der peger på, at udviklingen med affolkning og fraflytning fra landkommunerne ikke er bremset, siden han for 10 år siden forsøgte at råbe Lars Løkke Rasmussen og resten af Danmark op om problemet. Foto: Tycho Gregers / Polfoto

”Vi taler for meget om udkantsdanmark”

”Vi taler for meget om udkantsdanmark”

Politikerne er ikke blevet klogere de sidste 10 år. Danmark er skævt, og byerne anerkender stadig ikke landets betydning, siger den tidligere Skive-borgmester og formand for Det Skæve Danmark, Flemming Eskildsen.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

En februarfredag i 2003 fik den daværende indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen besøg på sit kontor. Gæsten var Flemming Eskildsen, som dengang både var borgmester i Skive og repræsenterede 104 små kommuner som formand for Det Skæve Danmark. Hans formål med besøget var at argumentere for udkantskommunernes problemer. I dag har Flemming Eskildsen indstillet sin aktive politiske karriere, men fra sit hjem på Strandvejen - den i Glyngøre altså - følger han ivrigt med i debatten om udkantsdanmark. Den har fået bedre plads i spalterne de sidste ti år, men det er ikke nødvendigvis landdistrikterne til gavn, mener han.

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier