Politik fra rødderne

Der er en grænse for, hvad oplandet finder sig i, mener Flemming Eskildsen, der peger på, at udviklingen med affolkning og fraflytning fra landkommunerne ikke er bremset, siden han for 10 år siden forsøgte at råbe Lars Løkke Rasmussen og resten af Danmark op om problemet.
Foto: Tycho Gregers / Polfoto
Der er en grænse for, hvad oplandet finder sig i, mener Flemming Eskildsen, der peger på, at udviklingen med affolkning og fraflytning fra landkommunerne ikke er bremset, siden han for 10 år siden forsøgte at råbe Lars Løkke Rasmussen og resten af Danmark op om problemet. Foto: Tycho Gregers / Polfoto

”Vi taler for meget om udkantsdanmark”

Politikerne er ikke blevet klogere de sidste 10 år. Danmark er skævt, og byerne anerkender stadig ikke landets betydning, siger den tidligere Skive-borgmester og formand for Det Skæve Danmark, Flemming Eskildsen.

 holdkæftbolsje

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

En februarfredag i 2003 fik den daværende indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen besøg på sit kontor. Gæsten var Flemming Eskildsen, som dengang både var borgmester i Skive og repræsenterede 104 små kommuner som formand for Det Skæve Danmark. Hans formål med besøget var at argumentere for udkantskommunernes problemer. I dag har Flemming Eskildsen indstillet sin aktive politiske karriere, men fra sit hjem på Strandvejen - den i Glyngøre altså - følger han ivrigt med i debatten om udkantsdanmark. Den har fået bedre plads i spalterne de sidste ti år, men det er ikke nødvendigvis landdistrikterne til gavn, mener han.

- Debatten om udkanten burde give mulighed for at fortælle alle dem, der ikke ved, hvad det vil sige at bo i provinsen, at der både er liv, trivsel og godt at bo for børnefamilier og ældre mennesker. Men vi får for megen plads til at fortælle om tilbagegang, om hvor ynkeligt, mørkt, koldt og stille her er, siger Flemming Eskildsen. Og udkantsområderne kan slet ikke leve op til deres dårlige rygte.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Land & by


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57