Vestager: Vi fører S-politik

Margrethe Vestager (R) brugte sin tale til at rose Helle Thorning-Schmidt (S)

Ekstra

Af Sofie Flensburg | [email protected]

BORNHOLM: Økonomi- og indenrigsministeren åbnede partiledertalerne med endnu en gang at forsvare statsministeren. Margrethe Vestager understregede flere gange, at Helle Thorning-Schmidt står til ansvar for regeringens politik og blot forsøger at fortsætte en parlamentarisk tradition med kompromiser og brede forlig.

- Og det er en uhørt underkendelse af regeringens politik at sige, at den ikke bærer skyggen af socialdemokratisk politik i sig. Intet kunne være fjernere fra sandheden, sagde hun.

Margrethe Vestager (R) kommenterede også på beskyldningerne om, at det er svært at kende forskel på den nuværende og den foregående regering. Til det sagde hun:

- Da jeg forberedte mig på dette års folkemødetale, tænkte jeg på, hvad vi snakkede om sidste år. Og jeg kom i tanke om et ord, som slog mig som et slag med en bom – grænsebom. Der er godt nok sket noget. Det ord tænker jeg ofte på, når jeg læser, at danskerne ikke kan mærke, at vi har fået en ny regering, sagde hun og fremhævede regeringens ændring af udlændingereglerne og indførelsen af kirkelige vielser for homoseksuelle som eksempler på den forandring.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet