Politik fra rødderne

Venstre i Aalborg imod ny styreform

Venstrefolk i Aalborg vil bevare kommunens ret til at vælge styreform. De frygter tab af politisk indflydelse, hvis regeringen afskaffer magistratsstyret i de større byer. Venstre på Christiansborg forsvarer lovændringen.

 v-kamp

Af Morten Okkels | [email protected]

Aalborgs styreform passer fint, som den er nu, mener både borgmesteren og oppositionens rådmænd. Men det kan være en saga blot allerede efter næste valg, nu hvor regeringen planlægger et lovforslag, der skal indføre enhedsstyring i de fem kommuner med magistratssystem eller mellemformsystem. Dermed vil de tider være forbi, hvor der er rådmands­pladser til oppositionen i ­byrådet.

”Venstre her i Aalborg mener nu, vi burde have valget selv,” siger rådmand for ældre og handicap Tina French Nielsen, der altså ligger på linje med sin socialdemokratiske borgmester og ikke sine partifæller i Folketinget. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57