Kommunen.dk
MENU

Debat/ Venstre har overtaget DF-problemet fra S

Debat/ Venstre har overtaget DF-problemet fra S

27. apr. 2015
Peter Christian Nielsen
PETER CHRISTIAN NIELSEN
JOURNALIST
3F
Email
Journalist
”DF’s fremkomst har altid været en fordel for Venstre i den forstand, at DF kunne vinde vælgere fra fjenden. Men et DF på størrelse med Venstre giver en helt anden hovedpine hos Lars Løkke.”

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Skiftende socialdemokratiske ledere har siden Dansk Folkepartis stiftelse i 1995 haft et DF-problem. Problemet består i al sin simpelhed i, at gamle trofaste arbejdervælgere søger ly hos populisterne i DF på grund af udlændinge- og retspolitiske holdningsforskelle. Denne vælgervandring blev startskuddet på en borgerlig storhedstid og valgsejr i 2001, der af DF og VK-regeringen fik det pompøse navn “systemskiftet”. Men meget er sket siden da. DF stormer stadig frem, men det er i højere grad Venstre, som er ved at få sig et DF-problem. Ser man på de seneste tal for vælgervandringer mellem partierne siden valget i 2011 hos Politiko, fremgår det, at DF stjæler cirka 145.000 vælgere fra Venstre, mens DF tager godt 75.000 stemmer fra S. Tallene er fra oktober 2014, hvor S lå til cirka 21 procent af de samlede stemmer, mens V lå til knap 25 procent. En lignende måling fra Megafon foretaget for tv2.dk i januar viser, at 13 procent af de danskere, der stemte Venstre ved valget i 2011, vil stemme DF i 2015.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.