Politik fra rødderne

Velfærd giver flere arbejdspladser end byggeri

Det vil ifølge økonomi- og indenrigsministeren skabe flere arbejdspladser, hvis kommuner hævede servicen frem for at øge byggeriet. Aftalen om anlægsloftet er et selvmål, siger LO og Enhedslisten

 anlægsloft

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Når højere anlægsudgifter skal modsvares af lavere serviceudgifter skaber kommunerne færre og ikke flere arbejdspladser. Det fremgår af et svar til Folketingets finansudvalg fra økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

- En omlægning fra driftsudgifter til anlægsudgifter vil normalt medføre lavere beskæftigelse, da der blandt andet medgår flere importerede materialer og maskiner i anlægsinvesteringerne end i den kommunale serviceudgifter, skriver ministeren i svaret på et spørgsmål stillet af Frank Aaen (EL) om beskæftigelsesvirkningerne i forbindelse med KL og regeringens aftale om at hæve anlægsrammen med to mia. kr.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Teknik & miljø

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57