Vega-boss tager et KRAFT-spring til Ringkøbing

Ugens uundgåelige

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Peter Sand siger farvel og tak til et af landets mest succesrige spillesteder, Vega på Vesterbro i København. Det gør han for at stå i spidsen for Ringkøbing/Skjerns prestigeprojekt KRAFT, der skal ende ud i en ny, stor oplevelsespark med naturkræfterne som omdrejningspunkt.

Hvad lavede du, da jeg ringede? Jeg drak kaffe. Jeg er lige kommet hjem fra tandlægen, så jeg er stadig bedøvet, men følelsen er ved at vende tilbage nu.

Hvorfor har du søgt stillingen som direktør for oplevelsesparken i Ringkøbing? Da jeg startede på Vega, håbede jeg, at jeg ville få en udviklingsorienteret stilling, men det har økonomien simpelthen ikke været til. Så det er det udviklingsorienterede, som jeg har mulighed for med mit nye job. Det er den måde, jeg ser mig selv gøre størst fyldest på.

Hvad var din bedste oplevelse i ugens løb? Jeg gik en smuk tur søndag aften. Jeg bor i nogle dejlige omgivelser tæt på Ebeltoft, så jeg har Samsø på den ene side og Mols Bjerge på den anden. Jeg synes det er en skøn årstid lige nu, hvor sensommeren er på vej mod efterår. Det giver en vidunderlig dynamik i vejret.

Hvad var din værste oplevelse i ugens løb? Det var ikke rart at meddele de medarbejdere, som jeg holder meget af, at jeg forlader dem. Men det hjælper lidt med de mange knus, jeg fik med på vejen. Inden for kulturområdet er der så meget hjerteblod, så det er nogle meget dedikerede mennesker, man er tæt på i den her branche.

Hvem er dit forbillede? Et af mine yndlingscitater er ”stjæl, men gør det begavet”. Jeg tror, at det er af Jørgen Clevin, og han er da et godt forbillede. Han er et skævt, kreativt, produktivt og varmt menneske. Han har både form og indhold, og det kan jeg godt lide. Hans billedbøger er gået i arv i min familie, og de holder stadig efter tusindvis af gennemlæsninger.

Hvad er du god til? At rode! Det siger min kone. Det er jeg rigtig, rigtig god til. Men ifølge Jørgen Clevin kan det vist også fortolkes positivt.

Hvor er du om ti år? Det har jeg ingen illusion om, rent arbejdsmæssigt. I den verden, som vi i dag lever i, er ti år meget lang tid. Men privat håber jeg, at jeg kan sidde med min familie på terrassen ligesom i går og se ud over havet. Så vil jeg være glad. Mere skal der egentlig ikke til.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet