Kommunen.dk
MENU
Leslie Arentoft (V) synes, at valgplakater er røvsyge. Men han kan godt lide Andy Warhol. Så han droppede partiets stringente layout og gik sine egne veje ved valget i 2013.
Foto: Jakob Thuemoes
Leslie Arentoft (V) synes, at valgplakater er røvsyge. Men han kan godt lide Andy Warhol. Så han droppede partiets stringente layout og gik sine egne veje ved valget i 2013. Foto: Jakob Thuemoes

Valgplakater virker - også hvis du tør skeje lidt ud

Valgplakater virker - også hvis du tør skeje lidt ud

I gamle dage var valgplakater smukke kunstværker. I dag er politikerportrættet altdominerende i lygtepælene, og de får hug for at være “røvsyge” og  fremstille kandidaterne som upersonlige voksmannequiner. Men skej bare lidt ud, lyder det fra eksperterne. 

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Da Leslie Arentoft i 2013 stillede op til kommunalvalget for Venstre for femte gang, havde han lyst til at lave en anderledes valgplakat. Han var træt af de stirrende portrætter påklistret et partibogstav i et strømlinet layout. Så han droppede den fælles fotosession med sine partifæller og fik i stedet en grafiker til at lave en Andy Warhol-inspireret plakat med hans ansigt i forskellige farver. Det var hans måde “at slå et slag i bolledejen” og gøre op med partiets “røvsyge” plakater, som han siger.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.