Leslie Arentoft (V) synes, at valgplakater er røvsyge. Men han kan godt lide Andy Warhol. Så han droppede partiets stringente layout og gik sine egne veje ved valget i 2013.
Foto: Jakob Thuemoes
Leslie Arentoft (V) synes, at valgplakater er røvsyge. Men han kan godt lide Andy Warhol. Så han droppede partiets stringente layout og gik sine egne veje ved valget i 2013. Foto: Jakob Thuemoes

Valgplakater virker - også hvis du tør skeje lidt ud

I gamle dage var valgplakater smukke kunstværker. I dag er politikerportrættet altdominerende i lygtepælene, og de får hug for at være “røvsyge” og  fremstille kandidaterne som upersonlige voksmannequiner. Men skej bare lidt ud, lyder det fra eksperterne. 

 wow-effekt

Af Astrid Skov Andersen | [email protected]

Da Leslie Arentoft i 2013 stillede op til kommunalvalget for Venstre for femte gang, havde han lyst til at lave en anderledes valgplakat. Han var træt af de stirrende portrætter påklistret et partibogstav i et strømlinet layout. Så han droppede den fælles fotosession med sine partifæller og fik i stedet en grafiker til at lave en Andy Warhol-inspireret plakat med hans ansigt i forskellige farver. Det var hans måde “at slå et slag i bolledejen” og gøre op med partiets “røvsyge” plakater, som han siger.

- Vi behøver ikke at være så kedelige. Jeg ved godt, at politik er en alvorlig sag, men derfor kan man gøre det med et smil. Det var hovedtanken bag, fortæller Leslie Arentoft, der regner med at give Andy Warhol-Leslie endnu en tur i lygtepælene til det kommende kommunalvalg.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Andet

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57