Kommunen.dk
dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed
Leslie Arentoft (V) synes, at valgplakater er røvsyge. Men han kan godt lide Andy Warhol. Så han droppede partiets stringente layout og gik sine egne veje ved valget i 2013.
Foto: Jakob Thuemoes
Leslie Arentoft (V) synes, at valgplakater er røvsyge. Men han kan godt lide Andy Warhol. Så han droppede partiets stringente layout og gik sine egne veje ved valget i 2013. Foto: Jakob Thuemoes

Valgplakater virker - også hvis du tør skeje lidt ud

Valgplakater virker - også hvis du tør skeje lidt ud

I gamle dage var valgplakater smukke kunstværker. I dag er politikerportrættet altdominerende i lygtepælene, og de får hug for at være “røvsyge” og  fremstille kandidaterne som upersonlige voksmannequiner. Men skej bare lidt ud, lyder det fra eksperterne. 

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Da Leslie Arentoft i 2013 stillede op til kommunalvalget for Venstre for femte gang, havde han lyst til at lave en anderledes valgplakat. Han var træt af de stirrende portrætter påklistret et partibogstav i et strømlinet layout. Så han droppede den fælles fotosession med sine partifæller og fik i stedet en grafiker til at lave en Andy Warhol-inspireret plakat med hans ansigt i forskellige farver. Det var hans måde “at slå et slag i bolledejen” og gøre op med partiets “røvsyge” plakater, som han siger.

Tilbud

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier