Ung netavis vil granske Frederiksberg

En Frederiksberg-politiker opgav sit kandidatur som følge af dækningen i den nye lokale netavis Enklaven.dk. Det undrer redaktøren Jakob Krarup Bjerregaard, at kommunens øvrige medier ikke så historien.

Ugens navn

Af Benjamin Holst | [email protected]

Lokaljournalistik har ry for at være præget af nepotisme, lokale netværk og vennetjenester på rådhuset. Falder jeres journalistik også i den kategori?

- Helt sikkert ikke. Vi har slet ikke den slags forbindelser. Jeg mener, det er en kæmpe styrke, at vi ikke har noget tilhørsforhold til bestemte partier eller politikere. Det gør måske også, at der er nogle af politikerne, der føler sig lidt utrygge, fordi de ikke aner, hvor de har os. Men det ser jeg ikke som et problem, for det er jo ikke vores opgave at være bedste venner med dem. Det kan måske lyde lidt helligt, men jeg mener, vi er mere uafhængige end de øvrige aviser her på Frederiksberg.

I kalder jer en politisk uafhængig netavis om politik på Frederiksberg. Er I også uafhængige af penge?

- Lokale aviser kan jo være afhængige af annoncekroner fra kommunen. Det kan være afgørende for, hvor mange artikler der så bliver bragt om borgmesteren. Det problem har vi ikke. Vi vil selvfølgelig gerne have, at borgmesteren respekterer os så meget, at han vil tale med os igen, men vi har ikke noget at tabe, hvis vi skriver kritisk om ham eller andre.

Enklavens medarbejdere har begge været forbi landsdækkende eller landspolitiske medier. Er det ikke ret usexet at lave lokaljournalistik?

- Nej, overhovedet ikke. Der foregår jo mange sjove ting i en kommunalbestyrelse, når først man kommer ind i det. Der er masser af drama mellem venner og fjender og mærkelige alliancer på kryds og tværs. Det er overhovedet ikke kedeligt. Det er også lettere at få fat i kilderne, fordi der ikke er så mange, der skriver om lokalpolitik.

I afslørede forleden, at den tidligere konservative politiker Poul Erik Mølgaard Rasmussen (LA) havde parkeret 400.000 kroner på sin private konto – penge, der var indsamlet til velgørenhed. Hvordan oplevede du det?

- Jeg kan godt undre mig over, at den historie ikke er kommet frem noget før i de konkurrerende medier. I visse kredse har sagen været en ‘offentlig hemmelighed’. Han (Poul Erik Mølgaard Rasmussen, red.) er jo blevet ekskluderet fra Rotary, hvilket er ret vidtgående. Heller ikke da han skiftede parti, var der nogen, der borede i, hvorfor han skiftede parti, og hvorfor De Konservative ikke ville lade ham genopstille.

Kommer der flere afsløringer fra jer op til kommunalvalget?

Det… tror jeg ikke, jeg kan svare på.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet