Politik fra rødderne

Uetiske indkøb for milliarder i kommunerne

Etik er en mangelvare i kommu nernes indkøb. Ganske få har for muleret etiske retningslinjer. Og hvis de har, er retningslinjerne tæt på ubrugelige, viser ny un dersøgelse.

 indkøb

Af Carsten Terp Beck Nilsson | [email protected]

Mens store dele af erhvervslivet har lært, at rod i etikken giver smæk i pressen, famler en lang række kommuner stadig rundt i det etiske buldermørke. En ny undersøgelse foretaget af DanWatch for Kommunen viser, at kun 15 ud af 38 undersøgte kommuner har skrevet etiske krav ind i deres indkøbspolitik.

Resultatet undrer Hanne Gürtler, som er sekretariatsleder i Dansk Initiativ for Etisk Handel. Hun havde forventet, at kommunerne havde lært af afsløringerne i 2007 af det kommunale indkøb af kinesisk granit udvundet under stærkt kritiske arbejdsforhold.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57