Ud med håndværkerfradrag og ind med lavere el-afgifter

Læs om de regler, der er trådt i kraft ved årsskiftet

Af Redaktionen | [email protected]

Et nyt år er lig med nye regler, og dr.dk har samlet en liste over nogle af de regler, som trådte i kraft ved årsskiftet. dk-teknik bringer her et udpluk:

- Håndværkerfradraget - også kaldet servicefradrag - forsvandt. Det er det meget omtalte skattefradrag, hvor husejere har kunnet trække en timeløn på op til 15.000 kroner fra i skat, når håndværkeren lavede forbedringer på huset.

- På finansloven for 2013 er det afsat 330 millioner kroner til at sænke afgiften på elvarme. Det betyder, at boligejere i el-opvarmede huse slipper med en væsentligt billigere varmeregning.
Med de nye takster er elvarmeafgiften nedsat med 36,8 øre per kilowatttime, så afgiften i 2013 er på godt 50 øre per kWh inklusiv PSO-afgift. Afgiften gælder helårshuse, der er registreret og godkendt som el-opvarmede, og pålægges det forbrug, der overstiger 4.000 kWh per år.

- Er du rejsemontør eller har et andet arbejde, hvor du er meget væk hjemmefra, kan du i 2013 kun trække 25.000 kroner fra i rejsediæter - altså udgifter til kost og logi. I 2012 var beløbet 50.000 kroner.

- Som en del af kampen mod omfattende organiseret sort arbejde skal varebiler på gule plader have synligt firmanavn eller logo. Du kan se på registreringsattesten, om bilen er registreret som varebil. Læs mere om reglerne på skats hjemmeside.

 

tsp

Energi & forsyning

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet