Tredje gang er Lyngbys gang

Med et kampråb om jobskabelse og et hjertebarn i lokalsporten, forsøger Jakob Engel-Schmidt (V) sig nu i byrådet i Lyngby-Taarbæk

Ugens uundgåelige

Af Laura Fischer Larsen | [email protected]

Hvad var det helt afgørende for din beslutning om at stille op til byrådet i Lyngby-Taarbæk?

Jeg er i de senere år blevet opfordret af mange mennesker, både i Venstre og uden for politik, til at stille op. Og så synes jeg nu, at der mangler et fokus i Lyngby-Taarbæk på jobskabelse og vækst, som kommunalpolitikerne generelt bruger for få kræfter på.

Du har tidligere stillet op i Rudersdal Kommune uden held – hvad gør dig bedre stillet ved det kommende valg, hvor du stiller op i Lyngby-Taarbæk?

Jeg stillede mest op i Rudersdal for at være med på listen og skaffe nogle stemmer til partiet. Mit første seriøse valg var til Folketinget i 2011, og dengang var jeg VU-formand og mest optaget af mit engagement der. Denne gang handler det om at blive valgt i Lyngby-Taarbæk, og med tusind personlige stemmer til folketingsvalget sidst, så håber jeg da, at nogle af de mennesker også kunne finde på at sætte et kryds ved mit navn i år.

Byrådet i Lyngby-Taarbæk har været splittet 10-11 i flere sager indenfor de sidste par år – hvordan vil du forholde dig til det, hvis du bliver valgt ind?

Mit indtryk er, at vi har en lidt uheldig debatkultur i Lyngby-Taarbæk, hvor nogle af de politiske partier går meget op i petitessesager og personlig forfølgelse af de lokale politikere. Det, synes jeg, er rigtig ærgerligt, for kommunen har et kæmpestort udviklingspotentiale. Og kigger man på nogle af de andre kommuner rundt omkring, så burde vi lære af deres debatkultur. Jeg støtter selvfølgelig de ting, Venstre går til valg på, og jeg vil arbejde hårdt for, at det bliver vores politik, der kommer til at sætte dagsordenen, men det burde også være muligt at skabe et bedre arbejdsklima.

Hvordan vil du få din landspolitiske erfaring i Venstres Ungdom og som medlem af hovedbestyrelsen i spil i valgkampen?

Jeg har været medlem af Venstre i 12 år og var med til at planlægge den sidste folketingsvalgkamp sammen med Venstres ledelse. Det er noget, jeg håber på at kunne trække på. Så gør jeg mig jo tit i de landsdækkende medier, hvor jeg både bruger min politiske viden og faglige viden, og det vil jeg bringe i spil for at hjælpe Venstre fremad lokalt.

Får Lyngby sit store stadion, så klubben kan rykke op i Superliaen, hvis du bliver valgt ind?

Det er ikke nogen hemmelighed, at mine visioner for Lyngby Stadion er en del større, end hvad der er blevet besluttet. Jeg har et hjertebarn i Lyngby BK og eliteidrætten generelt. Vi har faktisk en meget stærk eliteidræt, som jeg mener, kommunen kan gøre meget mere for at bruge – også kommercielt. Så Lyngby skal helt sikkert i Superligaen.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet