Topchef smidt på porten

Omsætningen i SKI er tredoblet, siden Søren Jakobsen blev indsat som administrerende direktør i 2002. Efter otte år med fremgang er topchefen ude.

Fyret

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Ambitionerne om vokseværk stod klart fra start. Søren Jakobsen blev ansat som administrerende direktør i 2002 for at gøre SKI mere markeds- og kundeorienteret, og med en offensiv strategi skulle han få SKI til at spille en langt større rolle som indkøber for det offentlige.

Og han har leveret vokseværket. Indkøbsorganisationen har øget sin indkøbsvolumen fra knap fire milliarder i 2002 til 13 milliarder kroner sidste år. 

En bedrift, som også har givet sig udslag i en god hyre til Søren Jakobsen. Sidste år nåede topchefens samlede løn således op på 1,9 millioner kroner, fordi han fik en bonus på 275.000 kroner, skriver Børsen i november i år. Beløbet er det højeste, som han kan få udbetalt ifølge organisationens årsrapport. Samme sted kan man læse, at bonusen udbetales, ”hvis mål vedrørende image, selskabets bruttoomsætning samt selskabets resultat før finansielle poster og skat opnås”. 

I dag er det netop et meget flosset image, der har været med til at give Søren Jakobsen sparket.

Ny udrensning

Med fyringen af såvel indkøbsdirektør Jens Christian Neuschäfer, Søren Jakobsen og direktør Niels Frederiksen er der tale om markant udrensning i toppen. Det giver associationer til den udrensning, som Søren Jakobsen selv stod i spidsen for ved sin tiltrædelse i 2002. Omkring hver tredje medarbejder blev skiftet ud i en barsk proces, hvilket Søren Jakobsen kommenterede i Berlingske Tidende i 2004. 

”Men hvis vi ville være den samlende indkøber for det offentlige, skulle vi også have de bedste kompetencer,” sagde han.

Det ser ud til, at Søren Jakobsen nu selv er blevet offer for samme tankegang.

Før ansættelsen i SKI var Søren Jakobsen annoncedirektør i De Berlingske Dagblade A/S fra 1996 til 2001 og siden kommerciel direktør på Berlingske Tidende.

Organisation & ledelse

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet