Politik fra rødderne

Tilbageblik

I søndags ville Børge Outze være fyldt 100 år. Hans arbejde for udbredelsen af uafhængig information er af stor historisk betydning – såvel for Danmark som for Kommunen.

 bagsiden

Af Redaktionen | [email protected]

Modstandsbevægelsen er nok ikke det første, læseren tænker på, når den sidste nye udgave af Kommunen hviler i hænderne. Men Børge Outze, manden bag besættelsestidens største og betydeligste illegale pressebureau, er faktisk en vigtig del af Kommunens tilblivelse. 

Under 2. verdenskrig nåede Outzes ucensurerede nyheder via Sverige til BBC’s danske udsendelser og til den udenlandske presse, og han blev dermed et horn i siden på den tyske besættelsesmagt. På trods af en tilfangetagelse i oktober 1944 overlevede Børge Outze krigen, og i efterkrigstiden fortsatte han sit pressearbejde.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57