Politik fra rødderne

Store forskelle i kommuners indsats for patienter

Antallet af patienter og sengedage på hospitalerne varierer betydeligt alt efter, hvilken kommune de modtager patienter fra. Problematisk, mener organisationer

 kapacitetsudnyttelse

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Kommunerne er medskyldige i hospitalernes problemer med overbelægninger på de medicinske afdelinger. Tilstrømningen af patienter og sengedagsforbruget varierer nemlig betydeligt på tværs af kommunerne.

Afvigelserne kan ikke forklares ved forskelle i kommunernes socioøkonomiske profil, og derfor er kommunerne vigtige medspillere, når det kommer til at reducere antallet af indlæggelser og liggedage på landets sygehuse. Det konkluderer Deloitte i en rapport fra marts måned i år om kapacitetsudnyttelse på de medicinske afdelinger lavet for Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57