Politik fra rødderne

Stor forskel i kommunernes gæld

Forskellige leasingaftaler og en generelt presset økonomi er med til at skabe stor forskel i kommunernes langfristede gæld.

 statistik

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Over 60.000 kroner pr. indbygger. Så meget større er Furesø Kommunes langfristede gæld i forhold til gennemsnittet. Det viser en undersøgelse fra Damvad Statistikservice. Ud over Furesø topperÆrø og Egedal listen over kommuner med størst gæld. Ifølge fuldmægtig i KL Anders Windinge, er den primære forklaring på forskellene, at der er stor forskel på kommunernes lån: 

”Tidligere kunne en kommune indgå leasingaftaler og undgå en stor anlægsinvestering, men reglerne er blevet ændret. Leasingaftaler er nu i højere grad ligestillet med kommunernes egne investeringer, så de skal deponere et beløb, hvis de indgår en lejeaftale,” siger Anders Windinge. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57