Kommunen.dk
MENU
Hans Mortensen har en evne til farverigt og interessant at skildre det danske kommunistiske miljø i årene før og efter Murens fald. Men om spændingsromanen er rigtig spændende, er anmelder Jarl Cordua ikke  sikker på.Foto: PR
Hans Mortensen har en evne til farverigt og interessant at skildre det danske kommunistiske miljø i årene før og efter Murens fald. Men om spændingsromanen er rigtig spændende, er anmelder Jarl Cordua ikke sikker på.Foto: PR

Spionage og spin

Spionage og spin

Weekendavisens Hans Mortensen har skrevet en til dels vellykket spændingsroman om gamle kommunister, der indhentes af fortidens aktiviteter under Den Kolde Krig.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

DDR var danske kommunisters foretrukne udstillingsvindue, når de før Murens fald overfor sig selv og det overvældende flertal af tvivlere forsøgte at ”bevise” kommunismens overlegenhed i forhold til den per definition dødsdømte vestlige kapitalistiske model. Under hele Den Kolde Krig valfartede begavede unge kommunister – også fra Danmark – på studiebesøg til lykkelandet lige syd for Falster. Blandt dem også den unge Hans Mortensen – Weekendavisens i dag særdeles respekterede politiske iagttager – der senest for nylig sammen med kollegaen Arne Hardis ganske velfortjent har modtaget Den Berlingske Fonds Journalistpris. Mortensen, der oprindelig er udlært murer, har således en efterhånden fjern fortid som ungkommunist i DKU og medlem af moderpartiet DKP.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.