dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed
Minedrift og jernmalm har formet Norrbottens politiske landskab med stærke fagforeninger og nærmest socialdemokratisk overherredømme.  
Foto: Chad Ehlers/Nordicphotos/Polfoto
Minedrift og jernmalm har formet Norrbottens politiske landskab med stærke fagforeninger og nærmest socialdemokratisk overherredømme.  Foto: Chad Ehlers/Nordicphotos/Polfoto

Sosserne spiller på velfærdsviolinen

Sosserne spiller på velfærdsviolinen

Socialdemokraterna har trukket det klassiske velfærdskort for at vinde svenskernes gunst. Trods et mindre comeback med partiformanden Stefan Löfven kæmper de svenske sosser med at vise kant til de andre midterpartier.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Jeg bliver mødt af en lille rund dame med en rødlig offentlig sektor-frisure, efter jeg af receptionisten er blevet guidet op til borgmesterkontoret. Yvonne Stålnacke kunne næppe have fået et mere passende navn og bedre look for en Luleå-borgmester, hvis hun havde spurgt en spindoktor til råds. Norrbotten-hovedstadens historie er svøbt i jernmalm og fagforeningen Svensk Metall, der i dag hedder IF Metall. I Luleå stemmer man socialdemokratisk – faktisk i så overvældende grad, at sosserne har haft absolut flertal ved de fleste kommunalvalg siden 1970.

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier