Sosser udkæmper netkamp mod dagpengemyte

Dagpengefakta.dk skal hjælpe danskerne til at forstå, at dagpengeforringelserne ikke er socialdemokraternes opfindelse. Det lugter af valgkampsoprustning.

Timing

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Nogle myter er så sejlivede, at der skal helt særlige midler til for at gendrive dem. Spørg bare Socialdemokraterne. Sosserne har netop lanceret hjemmesiden dagpengefakta.dk. En opfindelse, som partitoppen formentlig ville ønske, at den var kommet på allerede i 2011. Her kan man læse om dagpengereformen fra 2011 og ikke mindst, hvem der var bagmændene til den nok så omdiskuterede reform.

Et af de store pointer med hjemmesiden gemmer sig under spørgsmålet:’ Hvem opfandt dagpengereformen?’ Hvortil der svares: ‘Det var Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl, der i maj 2010 foreslog VK-regeringen at halvere dagpengeperioden fra fire til to år. Det stemte Dansk Folkeparti efterfølgende for, mens Socialdemokraterne stemte imod. Men selv om Socialdemokraterne var imod, var der også efter folketingsvalget i 2011 et flertal i Folketinget for dagpengereformen.’

På hjemmesiden kan netbrugerne også læse om regeringens særlige uddannelsesydelse og den midlertidige arbejdsmarkedsydelse for folk, der er røget ud af dagpengesystemet.

Ikke klar på tidsrejser

Adspurgt om sosserne ikke burde have lanceret hjemmesiden forlængst, skriver Socialdemokraternes politiske ordfører Maja Panduro på sin Facebook: “Gode råd modtages altid gerne. Dog måske helst nogle der ikke fordrer tidsrejser.”

Facebook-brugen Brian Kastberg er ikke imponeret af hjemmesiden. Han mener, at det ikke betyder så meget, at Dansk Folkeparti opfandt dagpengereformen, da Socialdemokraterne forsvarer den igen og igen.

‘Jamen, så må du jo være glad for KTD (Kristian Thulesen Dahl, red.) for flere gange har din chef HTS (Helle Thorning-Schmidt, red.) jo sagt, at reformen er en succes,’ skriver han.

Arbejdsmarked

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet