Kommunen.dk
MENU

Skoleaktører Ambitioner kræver investeringer

Skoleaktører Ambitioner kræver investeringer

Den danske folkeskole skal være blandt verdens bedste. Midlerne skal blandt andet findes ved at spare på specialundervisningen og få plads til flere i den normale skole. Flere aktører frygter, at det vil føre til yderligere nedskæringer i folkeskolen i de kommunale budgetforhandlinger.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Overskriften for de kommende budgetforhandlinger om folkeskolen er inklusion. Der skal være plads til børn med specielle behov i det normale klasselokale. Men der er langt fra politikernes ambitioner til lærerne, der skal føre dem ud i livet.
”Beslutningerne og ambitionerne om en mere inkluderende folkeskole tenderer til hykleri, når man kigger på det faktiske billede,” siger formanden for det skole- og uddannelsespolitiske udvalg i Danmarks Lærerforening, Dorthe Lange.
Danmarks Lærerforening har lavet en spørgeskemaundersøgelse blandt tillidsmænd, der viser, at der på et flertal af skoler efter sommerferien vil blive sparet på blandt andet efteruddannelse og muligheden for at give støtte til elever med særlige behov i normale klasser.
”Det er to af de mest centrale elementer i en inkluderende skole, hvor der skal være plads til børn med specielle behov,” siger Dorthe Lange.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.