Kommunen.dk
MENU

Debat/ Sheriffen og vicesheriffen i skoleslagsmål

Debat/ Sheriffen og vicesheriffen i skoleslagsmål

31. jan. 2014
RASMUS JØNSSON
RASMUS JØNSSON

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

'Den ene dag har de københavnske skoleledere en revolver for tindingen. Den næste dag en stabel med 50 tusindlapper viftende om næsen. Hvad skal de tro?'
Denne maleriske beskrivelse kommer Politikens uddannelsesredaktør Jacob Fuglsang med i en analyse, der omhandler det slagsmål, der er brudt ud mellem overborgmesteren og skoleborgmesteren. Konkret handler det om, hvorvidt medicinen skal bestå af pisk eller gulerod til skolelederne. Frank Jensen har fortsat linjen fra valgkampen om, at skolelederne skal fyres, hvis der ikke bliver gjort noget ved elevernes trivsel og karakterer og lærernes sygefravær. I en af de første udmeldinger overhovedet går byens nye skoleborgmester over i den modsatte grøft og foreslår, at de skoleledere, der gør det godt, skal have en bonus på 50.000 kroner. Samtidig får Pia Allerslev afsendt en uppercut til overborgmesteren om, at han ikke skal rende rundt og lege sherif og true med fyringer.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.