Kommunen.dk
MENU

SF sætter spot på private investeringer

SF sætter spot på private investeringer

Kommunalordfører Flemming Bonne (SF) stiller efter sommerferien et beslutningsforslag i Folketinget, der forpligter borgmestre til at offentliggøre deres private investeringer. Partierne til venstre for midten bakker op.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Borgmester, blot dine depoter. Sådan lyder budskabet fra SF’s kommunalordfører, Flemming Bonne. Han mener, at landets 98 lokaloverhoveder i dag forvalter så store kommuner, at borgerne har krav på at kende borgmestrenes egne økonomiske interesser:
”Det er yderst relevant med kommunernes størrelser i dag, at der er fuldstændig styr på habiliteten. Jeg mener faktisk, at både borgmestre og visse udvalgsformænd, for eksempel på teknik og planlægning, skal pålægges at offentliggøre deres private investeringer.”
Flemming Bonne mener dog, at menige byrådsmedlemmer skal være frit stillet såvel som folketingspolitikerne, der blot opfordres til at lægge deres økonomi frem for offentligheden, men som ikke er underlagt direkte krav.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.