Politik fra rødderne

SF sætter spot på private investeringer

Kommunalordfører Flemming Bonne (SF) stiller efter sommerferien et beslutningsforslag i Folketinget, der forpligter borgmestre til at offentliggøre deres private investeringer. Partierne til venstre for midten bakker op.

 åbenhed

Af Lærke Cecilie Lindegård | [email protected]

Borgmester, blot dine depoter. Sådan lyder budskabet fra SF’s kommunalordfører, Flemming Bonne. Han mener, at landets 98 lokaloverhoveder i dag forvalter så store kommuner, at borgerne har krav på at kende borgmestrenes egne økonomiske interesser:
”Det er yderst relevant med kommunernes størrelser i dag, at der er fuldstændig styr på habiliteten. Jeg mener faktisk, at både borgmestre og visse udvalgsformænd, for eksempel på teknik og planlægning, skal pålægges at offentliggøre deres private investeringer.”
Flemming Bonne mener dog, at menige byrådsmedlemmer skal være frit stillet såvel som folketingspolitikerne, der blot opfordres til at lægge deres økonomi frem for offentligheden, men som ikke er underlagt direkte krav.

Højrefløjen imod

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57