Politik fra rødderne

Sådan ændrede valget det politiske landkort

Lene Espersens dalende popularitet og Bendt Bendtsens farvel kostede K dyrt. Det samme gjorde sygehusballaden i Nordvestjylland for V. Betalingsringen gjorde til gengæld ikke stor skade for S. 

 valget 2011

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Valgets udfald afgøres af et sammensurium af tidsånd, politiske personligheder og konkrete sager. Kommunen sætter fokus på de lokale og regionale vælgerforskydninger for at uddestillere nogle af valgets centrale tendenser.

Sammenspillet mellem de lokale valgresultater og det landsdækkende udfald er i sagens natur kompleks og kan være ganske forskellig fra valg til valg og egn til egn. Men udgangspunktet er ifølge valgforsker og professor i statskundskab ved Københavns Universitet Kasper Møller Hansen, at geografien ikke betyder helt så meget her i landet.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57