Regions-spidser: Vi vil ikke opkræve skatter

Spidskandidaterne til regionsrådsvalget fra Socialdemokraterne og Venstre ønsker ikke, at regionerne skal kunne opkræve skat, viser en rundringning

Af Hana Hasanbegovic | [email protected]

De radikales spidskandidat i Region Hovedstaden, Charlotte Fischer, satte i sidste uge en debat igang, om hvorvidt regionerne burde kunne opkræve skatter og i det hele taget burde have større magt over deres økonomi.

Men hun står overvejende alene med den holdning, viser en rundringning som dk-økonomi har foretaget blandt Venstre og Socialdemokraternes spidskandidaterne ved regionsrådsvalget.

 Her svarer alle, som har deltaget – 6 ud af de 10 kandidater – at de ikke kan tilslutte sig Charlotte Fischers forslag om, at regionerne, ligesom kommunerne, bør kunne udskrive skat.

- I en ideel verden ville jeg gå ind for, at regionerne kunne opkræve skat. Men det er en diskussion, som ikke fører til noget, siger formanden for Danske Regioner Bent Hansen (S), der afviser at kæmpe for sagen.

Bent Hansen påpeger desuden, at kommunernes skatteudskrivning styres så stramt, at selvstændigheden alligevel ikke er bemærkelsesværdig.

I kronikken i Berlingske peger Charlotte Fischer på, at regionerne bliver udsat for en alt for central styring – et discountdemokati, som hun betegner det. Fischers kritik kommer samtidigt med, at en komité for Europarådet netop har opfordret regeringen til at overveje muligheden for at lade regionerne opkræve skat.

Organisation & ledelse

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet