Regeringen forbyder bestemt markedsføring

Sundhedsministeren begrænser brugen af levende billeder ved markedsføring af ydelser. Et ændringsforslag lemper dog lidt på forbuddet

Reklame

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Firmaer får fremover sværere ved at markedsføre deres produkter over for danskerne. Sundhedsminister Astrid Krag (SF) er godt på vej med et lovforslag, der skal forbyde markedsføring af sundhedsydelser på internettet ved at benytte film eller andre former for levende billeder.

Målet er at undgå, at patienter påvirkes til en efterspørgsel efter sundhedsydelser, der går videre end ’fagligt begrundet’.

Kun eksterne hjemmeside
Efter en række høringssvar åbner sundhedsminister Astrid Krag (SF) dog op for en lille lempelse.

Forbuddet kommer kun til at gælde markedsføring på eksterne hjemmesider, fremgår af et svar, som ministeren har givet til Folketingets sundheds- og forebyggelsesudvalg.

- Jeg vil derfor fremsætte ændringsforslag om, at der gælder et forbud mod at benytte film eller andre former for levende billeder ved markedsføring af sundhedsydelser på internettet – bortset fra på udbyderens/behandlingsstedets egen hjemmeside, skriver ministeren.

Links er ok
Det vil for eksempel ikke være tilladt at benytte en videoreklame for en sundhedsydelse på en ekstern hjemmeside, der formidler nyheder eller underholdningsprogrammer fra fjernsynet.

Til gengæld kan virksomheder godt markedsføre en sundhedsydelse uden brug af levende billeder på eksterne hjemmesider, hvori der linkes til behandlingsstedets hjemmeside (forsiden), der indeholder en video med markedsføring.

Se lovforslaget og de mange § 20-spørgsmål her

Kommunikation

Social & sundhed

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet