Regeltyranni bremser offentlig-privat samspil

Komplicerede og ufleksible regler er den væsentligste hindring foroffentlig-privat samarbejde, OPS. Det mener ledere fra begge sider, viser ny undersøgelse.

 samarbejde

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Det er lidt af et forhindringsløb, når offentlige og private virksomheder skal arbejde sammen. De mange krav og regler til begge parter er en stor udfordring, når der skal sættes et samarbejde i gang. Det viser en ny undersøgelse fra Center for Ledelse, CfL, der er en virksomhed med uddannelse, rådgivning og netværk som kerneområder. Hele 45 procent af de adspurgte ledere mener, at det er mængden af regler, der er den største hurdle i forhold til at få et samarbejde op at stå.
Det er Adam Hey, afdelingschef for udbud og indkøb i Frederiksberg Kommune, enig i.
”Det må jeg nikke genkendende til. Det er jo ingen hemmelighed, at de mange bøvlede procedurer gør det besværligt, fordi der er så meget formalisme på området,” siger Adam Hey, som mener, at hele systemet er bygget meget stift og ufleksibelt op:
”Spillereglerne bliver komplekse på grund af de mange formkrav. Det kræver mange ressourcer hos både kommune og virksomhed,” fortæller han.

Nyt land

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Organisation & ledelse

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57