"Odenseanerne kan godt se forskel på Boye og Møller"

Ny spidskandidat for De Konservative i Odense, Steen Møller, skal ved kommunalvalget næste år løfte arven efter sin afdøde ven og kollega, Jan Boye. Han håber, at det skadeskudte Konservative Folkeparti kan få succes i Odense og vælte den nuværende borgmester, Anker Boye (S).

Ugens uundgåelige

Af Redaktionen | [email protected]

Bliver du kandidaten, der vælter Anker Boye af tronen?

Jeg håber, at jeg kan blive den anden konservative, som vælter Anker af tronen. Men det helt afgørende er, at vi får en borgerlig borgmester i Odense efter valget.

Hvordan ser du dig selv i forhold til de andre spidskandidater såsom Jane Jegind (V)?

Jeg har ikke lyst til at definere mig selv i forhold til andre politikere. En politiker skal defineres ud fra sine og partiets visioner og værdier.

Du var nær kollega til Jan Boye, som døde sidste år. Hvad har han betydet for din politiske karriere? 

Min politiske karriere har været tæt forbundet med Jans – både i de ni år i amtsrådet og seks år i byrådet, vi havde sammen.  Jan har både været en vigtig læremester, sparringspartner og kollega, lige fra første gang jeg blev valgt ind. Vi har haft stor betydning for hinandens politiske karrierer, og samtidig kunne vi holde hinanden ud uden for den politiske arena. Vi fik opbygget et rigtigt godt venskab, så derfor var det et kæmpe tab, da han døde.

Hvordan adskiller du dig fra Jan Boye? 

Odenseanerne kan godt se forskel på Jan Boye og Steen Møller. Vi håndterer ting på hver vores måde. Men politisk deler jeg jo Jans visioner og ideer, som han førte ud i livet som borgmester og som rådmand. Der er ikke lavet om på den konservative politik, siden Jan var her, men jeg har min egen måde at føre politik på. 

Indtil for nylig var Bendt Bendtsen i spil som mulig borgmesterkandidat i Odense. Hvordan føles det at få spidskandidatposten foran en tidligere minister og stor K-profil? 

Det har været et kæmpe skulderklap, at Bendt valgte at pege på mig. Bendt har jo tidligere prøvet rigtigt meget i toppen af konservativ politik, så det kan jo nærmest ikke blive større. 

K ligger lavt i meningsmålingerne. Der er spået et decideret blodbad af konservative kandidater ved næste kommunalvalg. Frygter du også det scenarie?

Nej, det gør jeg overhovedet ikke. I Odense har vi en god, lang tradition for konservativ politik. 

Føler du, landspolitikerne gør nok for at sikre jer lokalpolitikere medvind ved kommunalvalget?

Det er lidt todelt. På den ene side ved vi godt, at de steder i landet, hvor vi ikke er synlige med de rigtige sager og rigtige personer i spidsen, sker der en meget klar afsmitning fra landspolitikerne. 

Men på den anden side er det vigtigt, at landspolitikerne giver os tid og plads til at føre lokal valgkamp næste år. Og at de fremhæver, at det ikke er på Christiansborg, slaget kommer til at stå. 

For dybest set handler det jo om, hvem der skal stå i spidsen for den enkelte kommune, og ikke hvem, der skal have nøglerne til Statsministeriet.

Så det er jeres eget ansvar, hvis det går skidt ved kommunalvalget?

Det er det helt sikkert, det kan vi ikke løbe fra.

Hvordan ser Odenses fremtid ud, hvis du bliver valgt som borgmester næste år?

Så skal vi have skabt nogle jobs. Det er det altoverskyggende problem i Odense. Og det skal ske, samtidig med at vi får investeret i byen, hvilket Jan jo var den, der satte dagsordenen for.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet