Pust støvet af dit CV

Mange ledere glemmer at opdatere deres CV løbende. Det giver problemer ved jobsøgning og kan i værste fald blokere for hurtige jobskifte, påpeger Vibeke Skytte fra Lederne.

Jobskifte

Af Redaktionen | [email protected]

Et CV er meget mere end en statusopgørelse over tidligere ansættelser og uddannelse. Et godt CV afspejler ikke bare, hvor man har været ansat, men også, hvilke kompetencer man særligt har fået med sig. Desværre er mange ledere for dårlige til at opdatere deres CV løbende, og glemmer derfor let, hvad de egentlig har opnået med deres arbejde.

”Der er virkelig mange, som ikke har deres CV i orden. Det ser vi, når vores medlemmer henvender sig til os, fordi de efter at have haft det samme job igennem mange år vil til at søge noget nyt,” siger Vibeke Skytte, chef for afdelingen Ledelse, Job & Karrierer hos Lederne.

Problemet er, at hvis man ender med bare at remse sine ansættelser op sammen med nogle forskellige årstal, så siger det ikke noget om de personlige egenskaber, som ofte vil være afgørende for en lederstilling.

Vibeke Skytte anbefaler, at man laver et brutto-CV, som man løbende opdaterer med de konkrete kompetencer og erfaringer, man mener at have opnået. Når man så skal søge et nyt job, kan man vælge de ting ud, som målretter ens profil bedst til den nye stilling.

”En stillingsbetegnelse siger jo ikke nødvendigvis så meget op, hvad man har lavet. Og arbejdsgiverne starter typisk med at se på CV’et for at få en fornemmelse for, hvad det er for en person, de har med at gøre, og hvilke kompetencer vedkommende har,” siger Vibeke Skytte.

Hun peger samtidig på, at mange i dag får tilbud om et nyt arbejde gennem deres netværk. Ofte også stillinger, som endnu ikke er slået op. 

I de situationer kan det være nødvendigt at sende et CV fra den ene dag til den næste. Hvis ikke man har et opdateret CV liggende i skuffen, ­ender man let med at forringe sine chancer.

”Man kommer let til kort i den hurtige verden, som vi indgår i gennem vores netværk. Hvis ikke man hurtigt kan sende et CV med en klar og opdateret profil, så risikerer man, at løbet er kørt.”

HR & uddannelse

Organisation & ledelse

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet