Kommunen.dk
MENU
Billede

Debat/ Politisk kopikultur

Debat/ Politisk kopikultur

21. aug. 2014
Peter Christian Nielsen
PETER CHRISTIAN NIELSEN
JOURNALIST
3F
Email
Journalist
”I Sverige ser det ud til, at vælgerne vil belønne Miljöpartiet, Feministiskt Initiativ og Sverigedemokraterna for at ville noget markant anderledes.”

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Der findes en særlig fortælling om politisk kopivirksomhed i både dansk og svensk politik. Anders Foghs Venstre kaprede i starten af 00’erne regeringsmagten med et semi-socialdemokratisk projekt, hvor man lovede velfærd, der var bedre, billigere og indebar valgfrihed. En slags postmoderne, individualiseret socialdemokratisme. I Sverige vandt den liberal-konservative Moderaterna-leder Fredrik Reinfeldt i 2006 ‘folkhemmets’ tillid ved at love en svensk version af mere, men effektiviseret velfærd. Begge ledere kaldte endog deres parti for det nye arbejderparti.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.