Politik fra rødderne

Partiet der glemte sig selv

Få år før sit 100 års jubilæum er De Konservative tæt på at afgå ved døden. Krisen stikker dybere end nogensinde og handler ifølge konservative debattører mere om en tabt sjæl end personlige skandaler. 

 nedtur

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

De fleste husker nok stadig billederne fra Helsingør-motorvejen. Fronten af den smadrede sølvgrå Mazda 626. Betonklodsen hvor det øverste hjørne er knust, og skiltet der er slynget frem foran bilen. Her, 500 meter før afkørsel 15 mod Lundtofte, sluttede Hans Engells politiske karriere natten til den 20. februar 1997. 

Promillen lå på 1,37 og manden var ”Færdig”, som spisesedlen fra hans senere arbejdsplads, Ekstra Bladet, få dage efter proklamerede. De Konservative var i forvejen under pres og indkasserede ved det efterfølgende valg en syngende lussing. 27 mandater blev til 16 og opbakningen i befolkningen var røget under de magiske 10 procent.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57