Kommunen.dk
MENU

Partier modtager millioner til valgkamp

Partier modtager millioner til valgkamp

Landets ti største byer brugte næsten 20 millioner kroner på politisk arbejde i kommunalvalgsåret 2009. Kommunen har set nærmere på, hvor pengene kom fra, og hvad de blev brugt til.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Er der prestige i valget, er der penge i partikassen. Sådan må parolen lyde, når man ser på, hvor mange penge der blev brugt på politisk arbejde i det seneste kommunalvalgår. I alt 18.628.292 kroner brugte partierne i landets ti største kommuner på politisk arbejde i 2009, viser en opgørelse lavet af Kommunen baseret på aktindsigter. Og bag de mange penge står en lang række selskaber, foreninger og privatpersoner, som tilsyneladende føler, de vil få noget ud af at støtte en politisk valgkamp. Enten af ideologiske eller forretningsmæssige grunde.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.