Politik fra rødderne

Partier modtager millioner til valgkamp

Landets ti største byer brugte næsten 20 millioner kroner på politisk arbejde i kommunalvalgsåret 2009. Kommunen har set nærmere på, hvor pengene kom fra, og hvad de blev brugt til.

 partistøtte

Af Morten Munkholm | [email protected]

Er der prestige i valget, er der penge i partikassen. Sådan må parolen lyde, når man ser på, hvor mange penge der blev brugt på politisk arbejde i det seneste kommunalvalgår. I alt 18.628.292 kroner brugte partierne i landets ti største kommuner på politisk arbejde i 2009, viser en opgørelse lavet af Kommunen baseret på aktindsigter. Og bag de mange penge står en lang række selskaber, foreninger og privatpersoner, som tilsyneladende føler, de vil få noget ud af at støtte en politisk valgkamp. Enten af ideologiske eller forretningsmæssige grunde.

- Vi støtter gerne de partier, som er i stand til at sætte sig i lønmodtagernes sted og arbejder til glæde og gavn for dem. Også holdt op imod, at vi kan se, hvordan andre partier har rigtig mange midler til at føre valgkamp for, fortæller Helle Nielsen, der både fungerer som formand for LO Fyn og byrådsmedlem for Socialdemokraterne i Odense.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57