Klaus Ryding, idrætskonsulent i Hillerød, forsøger at motivere medarbejderne i med dette sjove billede af sig selv i fuldt cykeludstyr på hjemmecyklen.
Klaus Ryding, idrætskonsulent i Hillerød, forsøger at motivere medarbejderne i med dette sjove billede af sig selv i fuldt cykeludstyr på hjemmecyklen.
Privat/Klaus Rysing

På trods af coronakrise: Klaus holder fast i motion i arbejdstiden

I Hillerød må alle medarbejdere dyrke en times motion i arbejdstiden. Træningen bliver udfordret af coronavirus, men medarbejderne holder pulsen høj.

hjemmearbejde

Af Rebecca Birch Roulund | [email protected]

- Kære kolleger

Dejligt at se og høre jer i dag på skype.

Jeg håber, at I har haft en god weekend i det dejlige vejr. Nu er vi jo tilbage på pinden og vil have rigtig godt af at få rørt os lidt. Så jeg minder igen lige om firmaidrættens kollegamotion kl. 12.20 i dag på Facebook.

Sådan skriver Kirsten Bjerregaard i en mail til sine kolleger. Hun er aktivitetsambassadør på Hillerød Bibliotekerne og står derfor for at motivere sine kolleger til at dyrke motion i arbejdstiden. En opgave, der er blevet sværere efter coronaudbruddet. Men som hun også synes er vigtig.

- Jeg bliver da idiot af at sidde på min flade. Især fordi det ikke er en rigtig kontorarbejdsplads. Bordet er ikke optimalt, så det er rart at komme op at stå. Og det er rart at dele motionen med nogle kolleger, selvom man sidder hver for sig, siger hun. 

  Jeg bliver da idiot af at sidde på min flade.

Hillerød indførte ved årsskiftet en ambitiøs plan om, at alle medarbejdere skulle have mulighed for ugentligt at dyrke en times motion i arbejdstiden. Den 4. marts blev Kirsten Bjerregaard og 37 medarbejdere uddannede aktivitetsambassadører hos Dansk Firmaidræt. De var klar til at styrke fællesskabet på arbejdspladsen gennem motion og aktive pauser.

Mindre en to uger senere rykkede fællesskabet på hjemmekontor. 

Klaus Ryding, der er idrætskonsulent i Hillerød Kommune, er hoppet på hjemmecyklen.
Foto: Privat/Klaus Ryding. 

Online motivation

Det er ikke kun på Hillerød Bibliotekerne, motionen er rykket ind på hjemmekontoret. Idrætskonsulent i Hillerød Klaus Ryding gør også sit for at holde motionsgejsten hos medarbejderne oppe, indtil de kan ses igen.  

-  Jeg ser mig selv som en af de vigtigste ambassadører for at få motionen til at bestå, og jeg gør det med et smil i de her tider. 

Og idrætskonsulenten er også selv hoppet i cykeltøjet. For at inspirere sine medarbejdere og sit netværk til at dyrke motion på hjemmekontoret, stillede han op til billede i fuldt cykeludstyr på en gammel motionscykel. 

Klaus Ryding har også sendt træningsprogrammer ud til medarbejderne med inspiration til øvelser, man kan udnytte den nye hjemmesituation til at få prøvet af.

- Vi tager som regel udgangspunkt i Dansk Firmaidræts inspirationskatalog. Og så opfordrer vi folk til at gøre det med familien og dem, der ellers er hjemme. 

Et af tiltagene, som man kan finde på Dansk Firmaidræts hjemmeside, hedder motionsuret. 

Det går ud på, at man på bestemte klokkeslæt udfordrer sig selv og en kollega med forskellige øvelser. Her skriver Dansk Firmaidræt, at børn også let kan være med.

Kirsten Bjerregaard udnytter også den nye situation til at forberede sine motionstiltag, når hendes arbejdsplads åbner op igen. 

  Nu har jeg tid til at finde en masse gode hjemmetræningsvideoer, som jeg kan dele med mine kolleger. 

- Nu har jeg tid til at finde en masse gode hjemmetræningsvideoer, som jeg kan dele med mine kolleger. 

 Hillerød Kommune har ikke tal på, hvor mange af arbejdspladserne, der har taget motionen med hjem i stuerne. 

Arbejdsmarked

Kommunikation

Social & sundhed

Tilmeld dig nyhedsbrevet