Overmedicinering undersøges

Sundhedsstyrelsen har påbudt Psykiatrisk Center Glostrup at droppe en ny behandlingsmetode, mens anklager om overmedicinering undersøges

Psykiatri

Af Redaktionen | [email protected]

Embedslægerne i Hovedstaden og Sundhedsstyrelsen har fået flere anmeldelser om, at patienterne på Glostrups psykiatriske afdeling behandles med antipsykotisk og beroligende medicin i alt for store mængder. Derfor indleder embedslægerne nu en undersøgelse.

- Vi har fået nogle henvendelser, og vi er nu konkret ved at undersøge, hvad der foregår, siger chef for Sundhedsstyrelsens tilsynsafdeling Anne Mette Dons til Politiken.

Undersøgelsen har ifølge avisen allerede afsløret flere tilfælde, hvor der er sket overskridelser af de anbefalede maksimale doser af det antipsykotiske middel Zyprexa. Derfor skærper centeret nu deres anbefalinger.

Behandling indstilles

Glostrup har for nylig lagt deres psykiatriske behandling om, så voldsomt udadreagerende patienter behandles med et beroligende middel i stedet for at lægges i fod- og håndremme. Den nye metode har samtidig nedbragt den gennemsnitlige indlæggelsestid.

Sundhedsstyrelsen har dog ifølge Politiken besluttet, at behandlingen skal indstilles øjeblikkeligt efter de alvorlige anklager om over medicinering.

Glostrup har den højeste andel af genindlæggelser i Region Hovedstaden.

sf

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet