Kommunen.dk
MENU
Billede

Debat/ Økologi baner vej for rent drikkevand og verdensmål

Debat/ Økologi baner vej for rent drikkevand og verdensmål

10. okt. 2019
Paul Holmbeck
PAUL HOLMBECK
POLITISK DIREKTØR
ØKOLOGISK LANDSFORENING
Email
Økologien er lidt af en schweizerkniv, som kommunerne kan bruge til at løse helt centrale, kommunale opgaver, skriver politisk direktør i Økologisk Landsforening.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Flere og flere kommuner arbejder aktivt med FN’s 17 Verdensmål for bæredygtighed. Og mange har fået øje på, at økologisk landbrug og økologiske fødevarer er gode redskaber til at forfølge flere af verdensmålene. Over 40 danske kommuner har brugt økologi aktivt til løsning af helt konkrete udfordringer; lige fra sikring af rent drikkevand, naturpleje og bæredygtige måltider i kommunale køkkener til klimaindsatsen i landbruget. Andre satser på økologi i både uddannelse og styrket grøn jobvækst. Der er mange muligheder.

Her i efteråret kan man på to konferencer høre, hvordan andre kommuner har brugt økologi aktivt og blive hjulpet videre i processerne.
På FN-dag 24. oktober, er der 'Verdensmål som økologisk hverdagskost' med hovedfokus på økologi i store køkkener. På et kommunalt spor på Økologi Kongressen 20. november vil der være cases fra offentlige køkkener, drikkevandsbeskyttelse, klimaforbedring med mere. Her i efteråret har kommunerne også mulighed for at lægge billet ind på gratis hjælp til blandt andet omlægning til økologi i områder, hvor grundvandet skal beskyttes.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.