Nu er million-solcellepark på Lolland sat på standby

Forringelse af støtten til jordbaserede solcelleanlæg sætter en stopper for lollandsk projekt på 13 store solcelleanlæg

GRØN OMSTILLING

Af Redaktionen | [email protected]

European Energy har sammen med Lolland Kommune arbejdet på at realisere en solcellepark, der skulle forsyne en stor del af Nakskov med grøn energi. Men projektet, som består af 13 solcelleanlæg på i alt 5 MW og til en samlet værdi af 75 millioner kroner, hænger nu i en meget tynd tråd. Det skriver Ingeniøren.

Udviklingen er en konsekvens af regeringens nye tillægsbestemmelse til solcelleloven, der med tilbagevirkende kraft skal forringe støtten til jordbaserede solcelleanlæg ganske markant.

I et brev til Folketinget opfordrer European Energy-direktør, Knud-Erik Andersen, politikerne til at gennemføre en overgangsordning, så de virksomheder der allerede er kommet langt med jordbaserede solcelleparker kan få lov til at blive på den gamle ordning.

- Det er således European Energys håb og forventning, at virksomheden vil få tilladelse til at færdiggøre det planlagte projekt i 2013 med den nuværende afregning på 130 øre/kWh de første 10 år. En afregning på 60 øre/kWh, som det foreslås i L199, vil på ingen måde gøre det muligt at færdiggøre projekterne, hvorefter det eneste alternativ er en nedlukning og afskrivning af de investerede midler, skriver direktøren i sin henvendelse.

 

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet