Noa Redington syndebuk for S-frustration

Helle Thorning-Schmidts (S) manglende popularitet skyldes ikke dårlig rådgivning, skriver politiske kommentatorer på AGORA, og går dermed imod den kritik, der har lydt fra flere kredsformænd.

Agora

Af Camilla Boyhus Madsen | [email protected]

I sidste uge bragte Berlingske en artikel, hvor flere kredsformænd rettede en kritik mod Helle Thorning-Schmidts mangeårige rådgiver Noa Redington. De mente, at han var en tungtvejende årsag til, at meningsmålingerne er dalet støt siden valget og har været nede at skrabe 18,5 procent. Men politisk kommentator Niels Krause-Kjær mener, at kredsformændenes kritik af Noa Redington i virkeligheden er et skalkeskjul:

”Kritikken mod ham har intet med hans indsats eller rådgivning at gøre, men er først og fremmest en kritik rettet mod Helle Thorning og især den politiske linje, som har dumpet S ned på under 20 procent i meningsmålingerne.”

Heller ikke politisk kommentator Jarl Cordua mener, at kredsformændene har et holdbart grundlag for deres kritik:

”Det er fuldstændigt proportionsforvrængende. Men det er interessant, at folk i Himmerland og andre steder har en helt enestående indsigt i, hvordan tingene kører i Statsministeriet. Det slår Christiansborgmiljøet med forbavselse og undring, at man kan det.”

Jarl Cordua vil dog ikke helt fritage rådgiverne for kritik:

”Rådgiverne har vel også dummet sig ved et par lejligheder. Det er i hvert fald en gåde, hvorfor man holder et pressemøde om betalingsringen, hvor man ikke har noget at fortælle. Eller man holder pressemøder om ingenting. Men vi ved jo ikke, om det er Redington, der har givet hende det råd. I sidste ende er det jo Helle Thorning-Schmidt, der beslutter tingene.”

Kritikken fra S-baglandet forstummede da også i løbet af et par dage, og ingen af de kredsformænd, som Kommunen talte med, ønskede at komme med en kommentar, på trods af at flere havde udtalt sig dagen før. Jarl Cordua er ikke i tvivl om, hvad der er sket:

”Mon ikke de har fået en mail fra S-hovedkvarteret om, at den slags udtalelser ikke er særligt gavnlige for regeringsprojektet.”

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet