Politik fra rødderne
Kunstmuseet Trapholt i Kolding ser det som en del af sit dna at forske, og de spørger altid sig selv, hvordan projekter kan ændre museet.
Foto: Trapholt

Når kultur kan kurere

Kultur kan være vejen ud af langtidssygemeldinger. Det viser erfaringer fra både WHO og et succesfuldt forløb i Kolding på musikskole, bibliotek og kunstmuseet Trapholt.

 kulturkur

Af Iben Sørensen | [email protected]

Langtidssygemeldinger forårsaget af stress fylder meget i statistikkerne, og det er dyrt for både stat og kommuner. Mindfulness har været en længe kendt og brugt metode hos de stressramte.

Men i Kolding har de måske fundet en ny løsning. Her har langtidssygemeldte med stress det seneste år kunnet deltage i ‘Kultur i arbejde’. Her er kulturen en aktiv del af helbredelsen, når de sygemeldte i løbet af ni uger er på museum, musikskole og bibliotek.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

Kultur


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57