Politik fra rødderne

Multimedieskatten er en våd fuser

Trods omfattende protester trådte den nye multimedieskat i kraft ved årsskiftet. Nu venter opgaven med at administrere den, hvilket tegner til at blive dyrt og besværligt.

 økonomi

Af Mia Tang | [email protected]

Fremover skal medarbejdere betale en årlig multimedieskat på 3000 kroner, hvis de har arbejdsgiverbetalt telefon, computer, internet eller lignende. Men ifølge KL og mange kommuner giver ordningen et fleksibilitetsproblem. Medarbejderne kan underskrive en tro og love-erklæring om kun at benytte udstyret i arbejdsøjemed, men ikke alle kan omfattes, og kommunerne skal med stikprøvekontrol godtgøre, at reglerne overholdes. 

Dette er dog lettere sagt end gjort, så i Svendborg tager sundhedsplejerskerne eksempelvis ikke længere direkte på hjemmebesøg. For at undgå beskatning henter de først en computer på rådhuset, hvilket koster arbejdstid og øget kørselsgodtgørelse. Ydermere kommer kommunerne til at gennemgå kilometerlange opkaldslister fra telefoner, og KL tager skarp afstand til de nye regler. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57