Mindretal i Tyskland går imod DF’s grænsekontrol

VKO-aftalen om at genindføre grænsekontrol møder kritik syd for grænsen.

Grænselandet

Af Benjamin Holst | [email protected]

Grænsebomme skal igen dele Danmark og Tyskland, efter at Dansk Folkeparti i sidste uge fik forhandlet en aftale på plads med regeringen. Det er stærkt kritisabelt, mener partierne for de danske og tyske mindretal i grænseområdet, Sydslesvigsk Vælgerforening (SSV) og Slesvigsk Parti (SP), som går til fælles angreb på VKO-aftalen.

”Hverdagen for folk i grænselandet bliver vanskeliggjort blot for at imødegå en politisk fremmanet angst for kriminelle. Det er uansvarligt,” hedder det i en fælles erklæring fra SP-formanden Marit Jessen Rüdiger og SSV-formand Flemming Meyer.

”Rent sikkerhedsmæssigt findes der ingen fornuftig begrundelse for sådan en udvidelse af grænsekontrollen. Allerede i dag bliver grænsen overvåget tæt med politi- og toldmyndighedernes stikprøvekontroller. Derfor er det totalt overflødigt, at den danske regering igen vil indføre fast toldkontrol ved grænseovergangene,” skriver de to partiformænd ifølge Ritzau.

Leflen for DF

Mindretalspartierne mener, at regeringens leflen for Dansk Folkeparti vil gå ud over ”de mange mennesker i regionen, som hyppigt pendler over grænsen”.

Og de opfordrer derfor regeringen til at genoverveje beslutningen.

”Vores sikkerhed vil ikke være berørt af det, men det bliver vores livskvalitet og det tysk-danske klima i grænseområdet,” fastslår formændene i en fælles udtalelse ifølge Ritzau.

Også flere tyske dagblade har de senere dage undret sig over, at det for fremtiden kan blive sværere at krydse grænsen til Danmark igen.

Men som avisen taz i Berlin konstaterer, kan tyskerne bare omgå grænsekontrollen ved at tage færgen fra Tyskland til Sverige og så køre over Øresundsbroen ind i Danmark.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet