Politik fra rødderne

Mindre byer får flere penge til byfornyelse

Samlet vil minister give de mindre byer fortrinsret til 75 mio. til byfornyelsesindsatsen og dermed øge den statslige refusion

 landdistrikter

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Carsten Hansen (S), minister for by, bolig og landdistrikter, fortæller i et svar til Folketingets by- og boligudvalg, at han til næste år vil foreslå en ændring af byfornyelsesloven, der indebærer en omfordeling af den del af byfornyelsesrammen, der afsættes til områdefornyelse og bygningsfornyelse i områder. Det vil betyde, at de mindre byer får fortrinsret til en større andel af midlerne end de nuværende 12,5 mio. kr. årligt.

- Samtidig er det min plan at ændre på reglerne for uddeling af de 50 mio. kr., der årligt afsættes bygningsfornyelse i disse områder. Disse midler kan anvendes til istandsættelse og nedrivning af faldefærdige huse. Med det kommende forslag vil de mindre byer få fortrinsret til 35 mio. kr. til områdefornyelse og 40 mio. kr. til bygningsfornyelse i de områder, der får støtte til områdefornyelse. Det betyder, at de mindre byer samlet set vil få fortrinsret til i alt 75 mio. kr. til byfornyelsesindsatsen, skriver ministeren.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57